16.7.06

ÉXIT EN L'ASSEMBLEA DE LA NOSTRA ASSOCIACIÓ

El passat dijous 13 de juliol es va celebrar l’Assemblea anual de l’Associació Veïnal del Centre-Estació a la Unió Santcugatenca. Hi van particpar prop de 80 persones que respresntaven molts dels carrers del nostre barri.

Es va donar el vot favorable per unanimitat a la gestió realitzada i els comptes de l’entitat per la Junta sortint del mandat 2004-2006.

També es va elegir la nova Junta, com a vocals Miguel Clavijo, Raül Conesa, Lluís Soler, Llorenç Torres, Manuel Camacho, com a responsables de la Comissió de Cultura i Festes Conxita Santolaria i Susanna Tovías, com a Tresorer Josep Dalet, com a Secretari Joan Fisas, coma Vice-president Marc Villoro i com a President Pere Soler.

La nova junta fonamentarà el seu pla d’activitats en:
1er.- La reivindicació dels espais per a ús cultural i de lleure, referint-se als espais sobretot de titualritat municipal i públic. En aquest fet es parla en concret dels edificis i locals del barri en que s’hi podrien ubicar aquestes activitats, Can Quitèria, Cal Ferro, l’actual Ajuntament quan es desplaci a la nova ubicació i altres locals o propietats que pogués tenir l’Ajuntament. I sobretot també potenciar l’ús de l’espai públic, Plaça dels Pous, Plaça Lluís Millet, Plaça Domènech, Plaça Doctor Galtés..

2on.- Consolidar l’Associació, a més de refermar-se com un interlocutor del barri, fer una vertader creixement i ampliar el nombre d’activitats i representació, potenciar el seu treball amb la FAV i les relacions amb les entitats

3er.- Fer un seguiment de la recollida de brossa i millorar els sistemes de recollida, demanar l’augment de contenidors, quantificar les deixalles, estar a sobre de la neteja i salubritat, grafittis, defecacions als carrers i places....

4art. Fer un seguiment de totes les accions engegades per l’anterior Junta, tal com el seguiment d eles obres del Pla del Centre, la posada en marxa de pantalles acústiques al llarg del recorregut del FFGC el seu pas pel nucli urbà, la campanya dels autobusos, el tema de la seguretat....

Per altra banda en el torn de precs i preguntes els associats i veïns van mostrar la seva preocupació pels següents temes:

- La nova problemàtica engegades als carrers Pous i Rosselló amb la detecció de tràfec de droga.
- L’ineficàcia i retard del sistema de correus al nostre barri.
- L’ús i disposició dels elements de la plaça dels Pous i el seu canvi de nom.
- Augment de la participació en altres activitats per part de l’Associació.
- Preocupació pel creixent soroll en la Unió Santcugatenca, sobretot de la terrassa del bar.- Les obres del carrer de la Lluna i passatge Sta. Maria.
- Velocitat i poc control en el carrer Lluís Companys.
- Pantalles acústiques.
- I la proposta de reunions amb tots els presidents d’escales per fer reunions i arribar més a la gent.

La Junta va agafar el compromís de preocupar-se per tots els nous temes:

Que havia començat a fer gestions per reunir-se amb els responsables polítics i dels cossos de seguretat pel tema de la droga.
Respecte a correus que realitzaria un escrit a correus i que ho tractarien a nivell de FAV, però que es tracta d’un mal generalitzat al municipi i que ja s’hi estan fent gestions per part de l’Ajuntament i sindicats,
De la plaça dels Pous també hi ha pendents la decisió de la Comissió de Nomenclator, respecte al nom i pendent una reunió per parlar de la distribució de la plaça amb l’àrea d’urbanisme.
Respecte a la Unió Santcugatenca, es comprometia a posar-se en contacte amb els responsables per posar-ho en coneixement seu i agafarien el tema a veure fins on es podia arribar.
També es va comprometre a reunir-se amb els veïns de Lluís Companys per tractar els temes específics de velocitat i incivisme del carrer, com artèria del nucli.
I va explicar la situació actual de l’estat de les gestions, respecte al pas del Bus per la superfície de la plaça Lluís Millet, a les pantalles acústiques i del carrer de la Lluna.
I va recollir amb molta satisfacció les propostes que els varen fer.

Acabada l’Assemblea es va dissertar d’un petit refrigeri per celebar la nova Junta i l’entrada de les vacances.


Associació Veïnal del Centre-Estació
Sant Cugat del Vallès

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agradaria agrair al candidat socialist, salvador gausa, que es mullés sobre el que pensa el seu partit en referència a que circulin autobusos per la plaça de l'estació:
Va dir que estudiarien la fòrmula per tal que na plaça fos solament de vianants.
ja era hora que algú és mullés

Jordi

Anònim ha dit...

Tenenmos que agradecer el esfuerzo que está haciendo esta asociación, tanto en el tema de los autobuses como en que no se degrada el barrio.

Mercedes.