17.3.09

Crònica d’una calçotada


La nostra entitat va celebrar el passat diumenge 15 de març el 5è aniversari, hi ho varem fer a través de la 3ª CALÇOTADA POPULAR sota el lema “Millorem el BARRI”. Enguany ho hem fet amb un sentit reivindicatiu, i hem volgut traslladar les protestes i les propostes a una de les activitats que hem realitzat.

Per això en els parlaments dels president de l’Entitat Pere Soler va deixar clar que “no ens cansarem de buscar la millora de les nostres places i carrers, tant amb els elements com amb el mobiliari urbà. Vetllarem perquè la recollida pensada i racional de la brossa, per la salubritat i el civisme. Per una racionalització i pacificació del trànsit i una mobilitat sostenible amb les zones vianantitzades. Seguirem lluitant perquè la plaça de l’estació estigui lliure del bus. Volem millorar la contaminació acústica i ambiental, i usos ciutadans dels espais públics. No entenem que el barri no tingui equipaments socio-culturals. I tot ho seguirem fent a través de les propostes i la recerca imaginativa d’aquestes”.

“En definitiva l’Associació vol ajudar a la construcció d’aquest entorn i per això és necessari que ens ajudi el màxim nombre de veïns, necessitem sumar esforços per poder fer moltes més coses”. Per això es va instar i animar a la gent que sumés i participés a les entitats veïnals”.

Per altra banda els números de la calçotada van ser els següents: 1.000 kgs de llenya, 2.500 calçots, 40 kgs de salsa (gentilesa de Conserves Ferrer), 170 persones, 180 botifarres, 250 talls de xai, 30 kgs de coca de forn, 60 litres de vi, 100 litres d’aigua... i va comptar també amb una amplia representació dels grups polítics del municipi: Mercè Conesa (CiU), Ferran Villaseñor (PSC), Joan Calderón (ICV) i Toni Ramón (ERC), el PP havia reservat la seva assistència però finalment no s’hi van presentar. Lògicament la representació més nodrida van ser els veïns i veïnes del Centre-Estació, que a la vegada van esdevenir els principals protagonistes.