8.2.12

Els veïns i veïnes volem que un carrer de la ciutat porti el nom de Grau-Garriga

L
'associació Veïnal del Centre-Estació ha presentat dues propostes a l'Ajuntament per demanar, d'una banda, que s'atorgui a un carrer o plaça del barri el nom de l'artista Josep Grau-Garriga i, de l'altra, canviar el nom de la plaça de Sant Antoni per plaça dels Pous. Els veïnat d'aquest indret de la ciutat ha presentat aquestes propostes tant a l'equip de govern com a la resta de partits polítics amb representació al consistori.

Els veïns del Centre-Estació han demanat que un dels carrers, preferiblement del barri, porti el nom del recentment desaparegut Josep Grau-Garriga, santcugatenc de naixement, artista i director de l'Escola Catalana del Tapís. Aquest nomenament seria un homenatge que se sumaria a l'entrega de la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum.

Malgrat que per donar el nom d'un personatge a un carrer han d'haver passat més de cinc anys des de la data de defunció, els veïns han posat en manifest que el que es pretén és posar aquest nom a la llista o començar a pensar-hi per quan sigui el moment.

D'altra banda, proposen el canvi de nom de la plaça de Sant Antoni pel de plaça dels Pous o plaça dels Tres Pous, ja que s'identifica molt més, asseguren, amb la història d'aquest emplaçament.