25.3.07

CRÒNICA DE LA 1ª CALÇOTADA POPULAR DE L’ASSOCIACIÓ




Més d'un centenar de persones van participar el diumenge passat dia 25 a la calçotada popular organitzada per l'Associació Veïnal del Centre-Estació a la plaça de Barcelona. Calçots, botifarra, costelles de xai, i mongetes han estat els ingredients d'un dinar que va servir, per cohesionar els veïns, revitalitzar el barri i passar una bona estona.
El quart aniversari de la fundació de l'Associació Veïnal del Centre ha estat l'ocasió perfecta per organitzar la primera calçotada popular per l’Associació del Centre-Estació de la ciutat. Es van veure superades les expectatives dels organitzadors.
Els assistents es van mostrar molt satisfets tant de l'àpat com de l'ambient que hi va haver. Tothom va destacar que, més que els calçots, els protagonistes han estat els veïns i la seva associació.
Els assistents se’ls va obsequiar amb un “pitet” per menjar calçots amb el nom de l’associació i al final es va sortejar una planta com a obsequi entre els començals.
La Junta de l’associació va resaltar l’èxit de participació, el desenllaç de l’organització i el bon humor que va reinar en tot moment.
Des de l’organització lamenten no haver pogut atendre les demandes d’aquelles persones que es van personar al lloc per gaudir de la festa, però que no havien fet la reserva prèvia, condició indispensable per participar-hi.
Les xifres van ser: 1.100 calçots (collits la tarda anterior), un xai senser (190 talls), 100 butifarres (boníssimes), 15 kgs de pa, 6 kgs de mongetes, 3 kgs de salsa de calçots (excel.lent), 2 kg d’all i oli, 50 litres d’aigua i 35 de vi, i coca de Freixanet (Priorat) per a 90 persones.
L’Associació Veïnal del Centre-Estació espera repetir l’experiència l’any que ve i va anunciar altres activitats que es portaràn a terme fins al seu sopar anual de Festa Major, un concurs fotogràfic i xerrades.