17.4.07

L'Associació Insta a l'Ajuntament a "tractar" els arbres de la Rambla Ribatallada



S'entra al Registre General una petició perquè es tingui en compte el que comporta el nul manteniment dels plàtans de la Rambla Ribatallada i com afecta als veïns i veïnes.

Des de fa anys es pateix un problema amb l’arbrat del carrer Rambla Ribatallada, concretament el sector esquerre (en el mateix sentit de la circulació) entre els carrers Sant Jordi i l’Av. de Gràcia, tot i que en altres sectors del carrer també s’ha pogut detectar el problema. Tot i que valorem positivament la presència i potenciació de l’arbrat en zones urbanes i en destaquem els seus aspectos positius, però no hi ha hagut un control de la crescuda dels arbres. Hi ha cases en zones ombrívoles agreujades pel creixament de les branques que impedeix que en bona part de la tardor, ivern i primavera que no deixi passar l’escalfor del sol, accentuant les zones humides interiors i exteriors, provocant zones relliscoses.

Per altra banda les rels dels plataners són molt gruixudes i creen els pertinents problemas d’aixecament dels paviments públics i privats, provocant trencaments i embussaments del clavegueram. Aquestes rels també han provocat esquerdes en algunes parets de tanques.

Si tenim en compte que els plataners són arbres resistents i poden ser tractats i controlats adequadament, de tal manera que de no ser així també provoca una contaminació al.lèrgica pel seu fruit i que és inevitable per a persones sensibles.

Tot això afecta directament a les voreres que s’haurien de nivellar, adequant-se a les noves zones arrenjades de l’entorn.

Els veïns no han rebut resposta en altres instàncies presentades a títol personal i individual, per això des de l'AV del Centre-Estació volem que es faci un estudi sobre la situació de les rels dels plataners de la Rambla a fi i efecte de saber-ne el seu estat de salut. I que s’efectuïn els arrenjaments necessàris a les voreres per evitar les molèsties als veïns i vianants. També demanem que des de l’Ajuntament es trobi un equilibri entre el benestar dels veïns, dels vianants i la funcionalitat dels arbres, i es mesuri el nivell de contaminació de l’ambient a causa del pòlen produït pels plataners i si es determina que la seva reducció pot venir a través de minvar la massa arborea (branques, fulles...) s’actuï amb conseqüència.

Per últim és lògic que s’informi a l’Associació de les actuacions que es portaran a terme i aquesta ho tremeterà als veïns afectats.