17.4.07

EL PROGRAMA DEL BARRI


l'AV. del Centre-Estació s'ha posat les piles amb les eleccions municipals del 2007, creiem que els veïns i veïnes tenim molt a dir de com volem la nostra ciutat el nostre entorn, i abans que els partits polítics ens visitin volem ser nosaltres els que ens adrecem amb ells i els diguem el què volem pel barri. Els enviarem el nostre particular "programa" i veure'm qui estaria disposat a assumir el màxim de les que creiem que són les necessitats del barri.

Amb el sentiment de pertinença al nostre barri l’Associació Veïnal del Centre-Estació s’ha posat a treballar perquè en les properes eleccions municipals els partits polítics tinguin un decàleg de les principals reivindicacions i/o preocupacions que els veïns i veïnes del Centre-Estació de Sant Cugat del Vallès i que en mesura del possible estigués recollit en els corresponents programes electorals, es tracta d’ajudar als diferents partits als seus programes de govern:

1er. Equipaments de caire cultural per a ús públic i de les entitats del barri.

2on. Estudi lumínic per a la millora de les zones “fosques” del barri. I de les voreres malmeses.

3er. Millor manteniment dels parcs i places.

4art. Identificar i potenciar els edificis i emplaçaments d’interès històric i cultural. Introduint-los en les rutes d’interès del municipi. Posar plaques informatives en aquests llocs d’interès.

5è. Garantir el manteniment de la plaça Barcelona tal i com està, millorant aspectes, sense que hi hagi una pèrdua de la seva identitat, encerclament, font, terra, arbrat...

6è. Compromís per la recerca de nous espais verds i de relació humana per esponjar el centre de la ciutat.

7è. Estudi quantitatiu i qualitatiu de la recollida de brossa, que obtingui com a resultat la garantia d’un bon servei, salubritat de l’entorn dels contenidors i una recollida adequada a la seva capacitat, conjuntament amb xerrades formatives sobre el reciclatge.

8è. Millora de la seguretat pública. Rotació de la Policia Local per tot el barri, no només en l’eix de vianants amb l’objectiu d’erradicar l’incivisme i la indefenció de veïns i veïnes. Posada en pràctica de la Policia cívica i/o de barri, per resoldre els problemes domèstics.

9è. Voluntat de treballar per la divisió en districtes en el centre, i treballar des dels Consells de Districtes les realitats del barri.

10è. Millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns a tocar de les vies del tren dels FFG, a través de la instal·lació de pantalles acústiques, per minvar el soroll.

11è. Mesures per a la reducció de la velocitat pels vehicles en els carrers Av. de Gràcia, Rius i Taulet i Lluís Companys.

12è. Estudi de mobilitat per a la permeabilitat en la zona vianantitzada dels veïns i veïnes, amb un autèntic desplegament de les mesures de seguretat pertinents per a la convivència entre els vianants i vehicles en zones de “prioritat invertida”.

13è. Nou emplaçament de les parades de taxis i d’autobusos a l’entorn de l’Estació, sense perdre la seva centralitat i connectivitat amb l’estació dels FFG.

14è. Supressió del pas dels autobusos per a la superfície de la Plaça Lluís Millet.

15è. Redenominar la plaça St. Antoni com a Plaça dels Pous i nomenar la plaça de Can Quitèria com a tal.

16è. Millora de l’eficàcia i eficiència de l’Atenció ciutadana, tant en el personal com en en els tràmits online i el compromís de respondre qualsevol escrit adreçat a l’Ajuntament.