24.4.16

"SOMBRAS" un documental que no et deixa indiferent


L'Associació Veïnal del Centre-Estació ha presentat el documental "Sombras" al Centre d'Art Marystany de Sant Cugat el passat dimecres, 20 d'abril amb la presencia del realitzador Oriol Canals, amb qui es va tenir l'oportunitat de comentar aspectes de la pel·lícula.
El el Cugatenc en va fer posteriorment un reportatge del qual us mostrem un petit detall:



Fons blanc i una càmera. Una mena de confessionari on un seguit d'homes expliquen la seva vivència en el viatge d'Àfrica a Europa i, sobretot, la marginalitat i condicions precàries que viuen en el vell continent. Van arribar cercant un somni que era una quimera. No se senten víctimes d'un sistema socioeconòmic excloent sinó que ho viuen com un fracàs personal. Han arribat a una terra d'oportunitats i no se n'han sortit. Són les ombres del “primer món”.


El documental "Sombras" és una clatellada a la consciència dels blancs paternalistes. És evidenciar una realitat ignorada voluntàriament, la de les persones que es juguen la vida al Mediterrani per buscar oportunitats i acaben lluny de la família, sense papers, arriscant-se a ser arrestats, buscant un treball que els doni per sobreviure i, si no poden, recollint aliments i diners d'allà on poden....